Prostreno.cz

Ryby v citronové omáčce

Citronová omáčka skvěle doplní ryby dušené na másle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 616 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 porce filé tresky, nebo jiné ryby
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 0.5 ks bio citronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
  • 300 ml 33% smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 0.5 lžíce cukru
  • 1.5 lžíce hodně studeného másla
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V rendlíku zahřejte smetanu, přisypte jíšku a vařte 5 minut.
  2. Přidejte cukr, citronovou kůru, citronovou šťávu, podle chuti osolte, opepřete a vařte 5 minut.
  3. Nakonec vmíchejte do omáčky studené máslo a přidejte plátky citrónu překrojené na polovinu.
  4. Porce ryby osolte, opepřete a z obou stran je pečte na oleji s máslem.
  5. Ryby podávejte s omáčkou, posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby v citronové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat