582 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky5g sacharidy7g bílkoviny
Krémový jogurtový dresink s parmazánem skvěle chutná k bezmasým grilovaným pokrmům, ale i k rybě a výborně doplní také různé saláty.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
300 ml
hustého bílého jogurtu
5 lžic
strouhaného parmezánu
2 lžíce
majonézy
2 lžíce
jablečného Cideru
1 lžička
dijonské hořčice
1 lžička
medu
0.5 svazku
čerstvé pažitky
- nasekané
0.5 hrnku
petrželky
- nasekané
2 špetky
mletého pepře
2 špetky
soli
Postup přípravy
V misce s víčkem prošlehejte jogurt, majonézu, parmezán, hořčici, Cider, med, petrželku a polovinu nakrájené pažitky.
Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
Uzavřete víčkem a před podáváním nechte 20 minut v chladničce.
Před podáváním posypte zbývající pažitkou.
TIP:
Pokud nemáte Cider, nahraďte ho jablečným moštem.