Prostreno.cz

Dresink s parmazánem

Krémový jogurtový dresink s parmazánem skvěle chutná k bezmasým grilovaným pokrmům, ale i k rybě a výborně doplní také různé saláty.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 593 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 300 ml hustého bílého jogurtu
  • 5 lžic strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce jablečného Cideru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • 0.5 svazku čerstvé pažitky - nasekané
  • 0.5 hrnku petrželky - nasekané
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V misce s víčkem prošlehejte jogurt, majonézu, parmezán, hořčici, Cider, med, petrželku a polovinu nakrájené pažitky.
  2. Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Uzavřete víčkem a před podáváním nechte 20 minut v chladničce.
  4. Před podáváním posypte zbývající pažitkou.

TIP:

Pokud nemáte Cider, nahraďte ho jablečným moštem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dresink s parmazánem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat