Prostreno.cz

Hruška s čokoládou

Inspirace na rychlý dezert pro nečekané hosty.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 781 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy27g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks hrušek
  • 1 lžíce medu
  • 120 ml bílého vína
  • 1 balení čokoládové polevy - nebo poleva připravená doma

Postup přípravy

  1. Hrušky oloupejte a postavte je do malé zapékací misky.
  2. Hrušky jemně potřete medem a podlijte vínem.
  3. Dejte je na 15-20 minut do trouby předehřáté na 170 °C. Hodně záleží na tvrdosti a druhu hrušek. Některým stačí i méně než 15 minut.
  4. Mezitím si připravte podle návodu na obalu polevu.
  5. Ještě horké hrušky rozdělte na talířky a přelijte je polevou.

TIP:

Polevu na hruškách můžete posypat oříšky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruška s čokoládou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat