Prostreno.cz

Čokoládové suflé

Naprosto skvělý a lahodný dezert . Tento recept je jednoduchý na přípravu a výsledek je opravdu skvělý.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 1154 kJ / 275 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy20g
tuky14g

Ingredience na

  • 3 lžíce hrubě mletých mandlí - nebo podle potřeby
  • 150 g 70% kvalitní čokolády na vaření
  • 4 lžíce silné černé kávy - nebo kávového likéru
  • 2.5 lžičky hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 4 ks vajec - žloutky a bílky oddělené
  • 1.5 lžíce másla - na vymazání formiček

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 190 °C.
  2. Šest formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymažte máslem a vysypte mletými mandlemi.
  3. Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem.
  4. Čokoládu nechte rozpustit v horké vodní lázni, míchejte, aby vznikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout.
  5. Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky.
  6. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto.
  7. To pak zamíchejte do čokoládové směsi – nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, aby jste co nejvíc zachovali lehkost a nadýchanost těsta.
  8. Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků.
  9. Vložte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, vraťte suflé na pět minut zpět do trouby.
  10. Suflé můžete podávat s čokoládovou polevou, nebo se zmrzlinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čokoládové suflé

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat