Prostreno.cz

Lískooříšková bábovka

Díky hrubé mouce je nadýchaná, voní máslem a oříšky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 1165 kJ / 278 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy33g
tuky11g

Ingredience na

  • 6 ks vajec
  • 1 špetka soli
  • 200 g krupicového cukru
  • 180 g másla
  • 250 ml plnotučného mléka - vlažného
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 450 g hrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 50 g lískových ořechů - drobně nasekaných
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Oddělte žloutky a bílky.
  3. Žloutky utřete s cukrem do hustého krému, pak přidejte změklé máslo a postupně mléko.
  4. V jiné misce ušlehejte dotuha bílky se špetkou soli.
  5. Vanilkový cukr a mouku s kypřícím práškem do pečiva prosejte do misky.
  6. Sníh, ořechy a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
  7. Těsto nalijte do připravené formy a pečte přibližně hodinu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lískooříšková bábovka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat