Prostreno.cz

Rybí filé v limetkové omáčce

Zdravé ryby zařaďte do jídelníčku častěji. Limetka dodá rybám skvělou chuť, paprička pikantnost.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 435 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé - candát, štika, treska aj.
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky bílého pepře
  • 250 ml bílého vína
  • 1 ks velké limetky - šťáva
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce studeného másla
  • 1 ks malé, dlouhé červené chilli papričky - volitelné
  • 4 snítky koriandru, nebo petrželky
  • K podávání
  • 1 ks limetky - nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej.
  2. Ryby osolte, opepřete a opečte je z obou stran na oleji s máslem.
  3. Do rendlíku nalijte víno ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte šťávu z limetky.
  4. Za stálého míchání zahřívejte, až omáčka zhoustne. Podle chuti osolte a dochuťte cukrem.
  5. Nakonec do omáčky vmíchejte studené máslo.
  6. Rybu podávejte s omáčkou, ozdobenou snítkami koriandru, nebo petrželky, na tenké plátky nakrájenou chilli papričkou a plátky limetky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,90g
  • Sacharidy:

    285,80g
    • Cukry:

      113,80g
  • Tuky:

    266,70g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 104 kcal

13

minut jízdy na kole

9

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Restovaná ryba s baby špenátem

(2 hlasů)
45min
506 kJ

Karbanátky z rybího masa

(3 hlasů)
1h a 15min
654 kJ

Dušená ryba s rajčaty

(2 hlasů)
60min
460 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé v limetkové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat