Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krémová polévka z chřestu

Mikeš
4hlasy
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

294 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky8g sacharidy2g bílkoviny

Čerstvý chřest je opravdová lahůdka, krémová polévka je obohacená medvědím česnekem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 1.3 l kuřecího vývaru
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 5 lístků medvědího česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájeného
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 4 špetky mleté kurkumy - nebo červené papriky

Postup přípravy

  • Z očištěného chřestu odkrojte špičky a blanšírujte je 5 minut v osolené vařící vodě.
  • Poté chřest sceďte a přelijte ledovou vodou. Takto připravený chřest dejte stranou.
  • V hrnci na másle orestujte nakrájenou cibuli, přisypte mouku a připravte jíšku.
  • Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem.
  • Do vývaru nasypte nakrájený řapíkatý celer a nakrájený chřest.
  • Vařte, až je chřest měkký, přidejte medvědí česnek a pak polévku rozmixujte.
  • Do polévky nalijte smetanu a vařte 5 minut.
  • Polévku podávejte ozdobenou špičkami chřestu a posypanou kurkumou, nebo paprikou.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Kuřecí polévka s červenou kari pastou

Kuřecí polévka s červenou kari pastou

1 hlas
1h a 20min 242 kJ 120 Kč
Bramborová polévka s kurkumou

Bramborová polévka s kurkumou

1 hlas
1h a 5min 148 kJ 90 Kč
Celerová polévka s rýží

Celerová polévka s rýží

1 hlas
1h a 5min 272 kJ 75 Kč
Bramborová polévka s uzeným masem

Bramborová polévka s uzeným masem

2 hlasy
1h a 10min 320 kJ 105 Kč
Asijská zimní polévka z rajčat

Asijská zimní polévka z rajčat

4 hlasy
60min 306 kJ 130 Kč
Kuřecí vývar s houbami

Kuřecí vývar s houbami

4 hlasy
1h a 20min 285 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření