Prostreno.cz

Krémová polévka z chřestu

Čerstvý chřest je opravdová lahůdka, krémová polévka je obohacená medvědím česnekem.

18.03.2020 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

226 kJ / 54 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z očištěného chřestu odkrojte špičky a blanšírujte je 5 minut v osolené vařící vodě.
  2. Poté chřest sceďte a přelijte ledovou vodou. Takto připravený chřest dejte stranou.
  3. V hrnci na másle orestujte nakrájenou cibuli, přisypte mouku a připravte jíšku.
  4. Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem.
  5. Do vývaru nasypte nakrájený řapíkatý celer a nakrájený chřest.
  6. Vařte, až je chřest měkký, přidejte medvědí česnek a pak polévku rozmixujte.
  7. Do polévky nalijte smetanu a vařte 5 minut.
  8. Polévku podávejte ozdobenou špičkami chřestu a posypanou kurkumou, nebo paprikou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,67 g
  • Sacharidy:

    150,75 g
    • Cukry:

      17,05 g
  • Tuky:

    78,36 g
  • Vláknina:

    6,19 g

Aktivita pro spálení:

248 kcal
31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka s červenou kari pastou

(3 hlasů)
1h a 20min
307 kJ

Bramborová polévka s kurkumou

(5 hlasů)
1h a 5min
149 kJ

Celerová polévka s rýží

(7 hlasů)
1h a 5min
180 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z chřestu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba