Prostreno.cz

Krémová polévka z chřestu

Čerstvý chřest je opravdová lahůdka, krémová polévka je obohacená medvědím česnekem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 294 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 1.3 l kuřecího vývaru
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 5 lístků medvědího česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájeného
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 4 špetky mleté kurkumy - nebo červené papriky

Postup přípravy

  1. Z očištěného chřestu odkrojte špičky a blanšírujte je 5 minut v osolené vařící vodě.
  2. Poté chřest sceďte a přelijte ledovou vodou. Takto připravený chřest dejte stranou.
  3. V hrnci na másle orestujte nakrájenou cibuli, přisypte mouku a připravte jíšku.
  4. Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem.
  5. Do vývaru nasypte nakrájený řapíkatý celer a nakrájený chřest.
  6. Vařte, až je chřest měkký, přidejte medvědí česnek a pak polévku rozmixujte.
  7. Do polévky nalijte smetanu a vařte 5 minut.
  8. Polévku podávejte ozdobenou špičkami chřestu a posypanou kurkumou, nebo paprikou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z chřestu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat