Prostreno.cz

Kuřecí polévka s červenou kari pastou

Lehce sladká a jemně pikantní thajská polévka, která vás zahřeje a zasytí. Klidně si ji dejte jako hlavní chod.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 241 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g kuřecího masa - prsa, vykostěná stehna
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 l vody
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka - nebo 33% smetany
  • 1 ks větší červené papriky - nakrájená na kostičky
  • 1 ks konzervovaného ananasu - volitelné
  • 4 lžíce ananasové šťávy
  • 2 ks lahůdkové cibulky s natí

Postup přípravy

  1. Cibulky nakrájejte na tenké plátky i s natí, nať dejte stranou na posypání polévky.
  2. Cibulku nechte zesklovatět na oleji, přidejte kari pastu a minutu míchejte.
  3. Maso nakrájejte na proužky, nasypte ho k cibulce a promíchejte.
  4. Maso zalijte vodou, podle chuti osolte a vařte, až je maso měkké.
  5. Přibližně v polovině vaření přisypte do polévky na kostičky nakrájenou papriku.
  6. V kokosovém mléce (nebo smetaně ) rozmíchejte kukuřičný škrob a kokosové mléko nalijte do polévky, přidejte jemně nasekaný ananas a ananasovou šťávu. Vařte 10 minut.
  7. Před podáváním posypte polévku natí cibulky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí polévka s červenou kari pastou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat