Prostreno.cz

Slaninové brambory

Slaninové brambory vám budou chutnat jako hlavní chod, například se zeleninovým salátem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 620 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky9g

Ingredience na

  • 1.5 kg stejně velkých brambor
  • 1 ks bílé cibule
  • 200 g sýra Raclette
  • 4 lžíce majonézy
  • 250 g libové anglické slaniny - nakrájené
  • 50 g oliv - nakrájených na plátky
  • 1 lžička mleté, sladké papriky

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte do poloměkka.
  2. Povařené brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky.
  3. Brambory nasypte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  4. K bramborám přisypte nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte majonézu, posypte paprikou a vše lehce promíchejte.
  5. Pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
  6. Brambory odkryjte, posypte nakrájeným sýrem, nakrájenými olivami a dejte na 15 minut zpět do trouby.

TIP:

Raclette: Švýcarský sýr z kravského mléka, který je typický svou jemnou ořechovou chutí. Můžete ho nahradit jiným polotuhým 45-50% sýrem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Slaninové brambory

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat