Kopřivová polévka s quinoou
Zdravá,jarní polévka. Právě na jaře jsou kopřivy v té nejlepší kondici a proto se hodí i pro všelijaké kulinární experimenty.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
280 kJ / 67 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky2g
Ingredience na
Postup přípravy
- Quinou nejprve nechte odstát přibližně dvě minuty v misce se studenou vodou. Potom ji sceďte propláchněte vodou.
- Quinou nasypte do hrnce, zalijte ji vodou a přikryté zvolna vařte 15 minut-nebo až quinoa absorbuje všechnu vodu. Odstavte z ohně a nechte ještě 5 minut stát.
- V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte koriandr a promíchejte.
- Zalijte vývarem a přiveďte ho k varu.
- Přisypte oprané listy kopřiv a vařte 10 minut.
- Polévku nahrubo rozmixujte, podle chuti osolte, opepřete, dochuťte česnekem, přidejte quinou a polévku prohřejte.
- Polévku můžete podávat s hoblinkami sýra.