Polévka se sýrem Brie
Francouzská kuchyně je jedna z nejlepších kuchyní světa. Připravte si delikatesní polévku se sýrem Brie a kuřecím masem.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
332 kJ / 79 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky2g
Ingredience na
- 400 g
kuřecích prsou
- 1.5 l
zeleninového vývaru
- 3 lístky
šalvěje
- 150 g
sýra Brie
- 1 špetka
muškátového oříšku
- 200 ml
smetany na vaření
Postup přípravy
- Do zeleninového vývaru nasypte na nudličky nakrájené maso a vařte, až je maso měkké.
- Do polévky přidejte smetanu, drobně nakrájené lístky šalvěje a polévku přiveďte k varu.
- Nakonec přidejte do polévky nakrájený sýr, dochuťte muškátovým oříškem a míchejte, až se sýr rozpustí, polévku dále nevařte.