Karbanátky na cibuli
Karbanátky z mletého vepřového a hovězího masa dušené se spoustou cibule jsou jednoduché na přípravu a chutnají skvěle.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
770 kJ / 184 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky13g
Ingredience na
Postup přípravy
- Do velké misky dejte mleté hovězí a mleté vepřové maso.
- Přidejte pažitku, petrželku, rozšlehané vejce, muškátový oříšek, prolisovaný česnek, podle chuti osolte, opepřete a nakonec přidejte podle potřeby strouhanku.
- Směs dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte karbanátky.
- V pekáčku rozehřejte olej a máslo a do pekáčku uložte karbanátky.
- Karbanátky podlijte vínem, přikryjte je a dejte na 35 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
- Cibuli nakrájejte na plátky a přisypte ji k masu.
- Maso přikryjte a dejte ještě na 15 minut zpět do trouby.