Prostreno.cz

Vepřová panenka se šalotkou a hruškami

Nevýrazná vepřová panenka dostane díky spojení s hruškami a omáčkou skvělou chuť.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 514 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 750 g vepřové panenky
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 1 snítka čerstvého tymiánu - nasekané lístky
  • 4 špetky soli - na maso
  • 2 špetky soli - na omáčku
  • 3 ks větší šalotky - každá nakrájená na 6 klínků
  • 3 ks neoloupaných hrušek
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 350 ml hruškové šťávy

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte olej, česnek, sůl nasekaný tymián v malé misce.
  3. Směsí potřete vepřovou panenku, směs do masa důkladně vetřete. Maso zabalte do potravinářské folie a nechte minimálně 30 minut v chladu.
  4. Maso bez folie položte do zapékací misky, podlijte vývarem a dejte na 35 minut do trouby. Doba pečení závisí na velikosti masa. Může trvat kratší, nebo delší dobu.
  5. V pánvi rozehřejte máslo a lžíci oleje, přidejte nakrájené šalotky a opečte je dozlatova. Opečené šalotky vyndejte na talíř a uchovejte je na teplém místě.
  6. Na stejnou pánev nasypte hrušky, (každou podélně nakrájejte na 4 kusy) a opečte je dozlatova. Hrušky vyndejte na talíř a uchovejte je na teplém místě.
  7. V hruškové šťávě rozmíchejte kukuřičný škrob a nalijte ji do pánve, ve které jste připravovali šalotky a hrušky. Vařte 10 minut, podle chuti osolte.
  8. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte je s hruškami, přelité připravenou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,88g
  • Sacharidy:

    189,40g
    • Cukry:

      27,49g
  • Tuky:

    285,64g
  • Vláknina:

    22,10g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se šalotkou a hruškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat