Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kuřecí prsa v parmezánové strouhance

lentilka
2hlasy
Hodnotit

1h a 25min

25min příprava

60min vaření

935 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky18g sacharidy19g bílkoviny

Parmazán se tradičně používá na těstoviny. Ten pravý a jedinečný je italský sýr Parmigiano Reggiano s chráněnou známkou původu. Sýr z kravského mléka, který zraje 1 - 3 roky a má velmi výraznou chuť.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 hrnek Panko strouhanky - nebo klasická strouhanka
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky citronového pepře
  • 0.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 5 lžic másla

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • V misce smíchejte strouhaný sýr, strouhanku, petrželku, tymián, citronový pepř a sůl.
  • Ve strouhance obalte kuřecí prsa, strouhanku k masu lehce přitlačte.
  • V zapékací misce nechte rozpustit máslo a kuřecí prsa uložte do zapékací misky.
  • Kuřecí prsa přikryjte a pečte v předehřáté troubě 30 minut.
  • Pak maso v misce obraťte a odkryté dopečte doměkka. Před podáváním maso nakrájejte.
TIP:

Do strouhanky můžete použít různé sýry, nemusí to být zrovna parmazán.

Perník s jablky

Perník s jablky

1 hlas
1h a 10min 1001kJ 90 Kč
Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

1 hlas
2h a 50min 973kJ 290 Kč

Podobné recepty

Krůtí plátky s houbami

Krůtí plátky s houbami

9 hlasů
1h a 20min 442 kJ 230 Kč
Kuřecí prsíčka s hráškem a zapečenými brambory

Kuřecí prsíčka s hráškem a zapečenými brambory

4 hlasy
2h a 15min 605 kJ 200 Kč
Krůtí placičky

Krůtí placičky

6 hlasů
55min 768 kJ 140 Kč
Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami

4 hlasy
1h a 20min 393 kJ 180 Kč
Krůtí maso s rýží

Krůtí maso s rýží

1 hlas
1h a 5min 953 kJ 220 Kč
Kuřecí plátky s limetkovou strouhankou

Kuřecí plátky s limetkovou strouhankou

3 hlasy
1h a 20min 1554 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření