Prostreno.cz

Kuřecí prsa v parmezánové strouhance

Parmazán se tradičně používá na těstoviny. Ten pravý a jedinečný je italský sýr Parmigiano Reggiano s chráněnou známkou původu. Sýr z kravského mléka, který zraje 1 - 3 roky a má velmi výraznou chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1086 kJ / 259 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny24g
sacharidy17g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V misce smíchejte strouhaný sýr, strouhanku, petrželku, tymián, citronový pepř a sůl.
  3. Ve strouhance obalte kuřecí prsa, strouhanku k masu lehce přitlačte.
  4. V zapékací misce nechte rozpustit máslo a kuřecí prsa uložte do zapékací misky.
  5. Kuřecí prsa přikryjte a pečte v předehřáté troubě 30 minut.
  6. Pak maso v misce obraťte a odkryté dopečte doměkka. Před podáváním maso nakrájejte.

TIP:

Do strouhanky můžete použít různé sýry, nemusí to být zrovna parmazán.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,10g
  • Sacharidy:

    171,90g
    • Cukry:

      12,64g
  • Tuky:

    118,20g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 259 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení



Podobné recepty

Krůtí plátky s houbami

(9 hlasů)
1h a 20min
517 kJ

Kuřecí prsíčka s hráškem a zapečenými brambory

(5 hlasů)
2h a 15min
787 kJ

Krůtí placičky

(8 hlasů)
55min
822 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa v parmezánové strouhance

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat