Krůtí placičky
Výborné masové placičky, při jejich přípravě využijte bramborovou kaši,která vám zůstala od oběda z minulého dne (nebo si připravte čerstvou) a zbytek dušeného, nebo vařeného krůtího masa.
-
55min
25min příprava
30min vaření
-
767 kJ / 183 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy20g
tuky5g
Ingredience na
- 250 g
bramborové kaše
- 80 g
strouhaného parmezánu
- 80 g
strouhaného tvrdého sýra
- Eidam, Čedar apod.
- 1 ks
šalotky
- 1 špetka
sušené šalvěje
- 0.5 lžičky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 400 g
krůtího masa
- vařeného,nebo dušeného
- Na obalení
- 3 ks
vajec
- rozšlehaných
- 1.5 hrnku
panko strouhanky
- nebo klasická strouhanka
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte bramborovou kaši, sýry, jemně nakrájenou šalotku, šalvěj, nahrubo mleté, nebo nasekané krůtí maso, podle chuti osolte a opepřete (pokud je potřeba, přidejte pár lžic strouhanky).
- Ze směsi vytvarujte přibližně 10 placiček, které obalte v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- Placičky opečte v pánvi na oleji nebo ve fritovacím hrnci.