Prostreno.cz

Salát z červené řepy s parmezánem

V salátech z červené řepy vynikne její nádherná barva, lehounce navinulá chuť – a především šťavnatost.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 716 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky11g

Ingredience na

  • 800 g oloupané červené řepy
  • 120 g strouhaného parmezánu
  • 4 lžíce citronového tymiánu
  • 0.5 lžičky soli
  • 5 lžic ořechového oleje - nebo olivový olej
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Oloupanou řepu nakrájejte na nudličky a nasypte ji do vymazané malé zapékací misky, nebo do pekáčku.
  3. Posypte lístečky tymiánu (ze dvou snítek) a solí.
  4. Pokapejte olejem a promíchejte.
  5. Dejte do trouby a pečte 20-30 minut.
  6. Před podáváním posypte řepu parmazánem a ozdobte tymiánem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy s parmezánem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat