Prostreno.cz

Krůtí maso pečené se zeleninou

Maso pečené společně se zeleninou je šťavnaté a doplněné chutí zeleniny a hub.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 248 kJ / 59 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g krůtích prsou
  • 250 g bílého zelí - nakrájené na nudličky
  • 250 g hrášku - čerstvý,nebo mražený
  • 1 stroužek česneku - nakrájený
  • 2 ks jarní cibulky
  • 250 g žampiónů
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky (kostky, nebo nudličky) a maso nasypte do pekáčku.
  2. K masu přidejte hrášek, nakrájené zelí, česnek a na plátky nakrájené žampióny.
  3. Maso a zeleninu zalijte vývarem, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  4. Pekáček přikryjte a maso se zeleninou dejte na 45-50 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  5. Měkké maso se zeleninou a houbami posypte nakrájenou zelenou cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí maso pečené se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat