Prostreno.cz

Telecí roláda

Jemné telecí maso plněné bylinkami.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 684 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g telecí kýty
  • 2 plátky toustového chleba
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 150 ml smetany
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 6 snítek petržele
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 5 lístků šalvěje
  • 5 lžic oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekejte a orestujte v pánvi na lžíci olivového oleje. Nechte vychladnout pak bylinky nasypte do menší misky.
  2. Toustový chléb namočte ve smetaně, lehce ho vymačkejte a přidejte do misky s bylinkami.
  3. Přidejte rozšlehané vejce a promíchejte.
  4. Maso nařízněte tak aby vznikl plát.
  5. Maso naklepejte, osolte, opepřete, potřete připravenými bylinkami a stočte-vytvarujte roládu. Maso můžete ovázat potravinářským provázkem, aby drželo tvar.
  6. Roládu opečte v pekáčku oleji.
  7. Maso zalijte vývarem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí roláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat