Telecí roláda
Jemné telecí maso plněné bylinkami.
-
2h a 0min
30min příprava
1h a 30min vaření
-
684 kJ / 163 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky10g
Ingredience na
- 800 g
telecí kýty
- 2 plátky
toustového chleba
- 300 ml
hovězího vývaru
- 150 ml
smetany
- 1 ks
rozšlehané vejce
- 6 snítek
petržele
- 1 snítka
rozmarýnu
- 5 lístků
šalvěje
- 5 lžic
oleje
- 0.5 lžičky
soli
- 0.5 lžičky
mletého pepře
Postup přípravy
- Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekejte a orestujte v pánvi na lžíci olivového oleje. Nechte vychladnout pak bylinky nasypte do menší misky.
- Toustový chléb namočte ve smetaně, lehce ho vymačkejte a přidejte do misky s bylinkami.
- Přidejte rozšlehané vejce a promíchejte.
- Maso nařízněte tak aby vznikl plát.
- Maso naklepejte, osolte, opepřete, potřete připravenými bylinkami a stočte-vytvarujte roládu. Maso můžete ovázat potravinářským provázkem, aby drželo tvar.
- Roládu opečte v pekáčku oleji.
- Maso zalijte vývarem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.