Prostreno.cz

Kakaový koláč z ovesných vloček

Skvělý, vláčný, nadýchaný koláč. K odpolední kávě, pro hosty, nebo k snídani.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 1595 kJ / 381 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy38g
tuky21g

Ingredience na

  • 150 ml mléka
  • 200 g arašídového másla
  • 130 g jemně mletých ovesných vloček
  • 2 lžíce tmavého cukru
  • 4 lžíce kvalitního kakaa
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 balení čokoládové polevy nebo domácí poleva
  • Na potření
  • 3 lžíce oblíbeného džemu - volitelné

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Všechny ingredience promíchejte v misce (můžete i v robotu).
  3. Těsto nalijte do formy 20×20 cm vyložené pečícím papírem.
  4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut. Pečení může trvat i déle, záleží na výkonu trouby.
  5. Upečený koláč nechte vychladnout na mřížce, pak přelijte polevou.
  6. Před přelitím polevou můžete koláč potřít oblíbeným džemem.

TIP:

Pokud je těsto řídké, přidejte trochu ovesných vloček.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kakaový koláč z ovesných vloček

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat