Prostreno.cz

Bábovka s vlašskými ořechy

Slavnostní, naprosto skvělá, vláčná, s ořechy a nugátem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 1476 kJ / 352 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy25g
tuky22g

Ingredience na

  • 6 ks vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 1 špetka soli
  • 280 g změklého másla
  • 220 g moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 360 g polohrubé mouky
  • 0.5 lžíce dřeně čerstvé vanilky - nebo 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek vlašských ořechů - drobně nasekaných
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g nugátu - nebo mléčné čokolády -nasekané
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Velkou bábovkovou formu vymažte a vysypte, troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Ve větší misce smíchejte máslo s polovinou cukru a utřete do hustého krému.
  3. Za stálého míchání elektrickým šlehačem přidávejte žloutky, pak snižte rychlost a přilijte smetanu. Krátce prošlehejte.
  4. V jiné misce vyšlehejte se špetkou soli dotuha bílky se zbytkem cukru.
  5. Zhruba polovinu sněhu smíchejte s máslovým krémem, přisypte mouku prosetou s kypřicím práškem, vanilkovou dřeň, promíchejte a pak zlehka přidejte zbytek bílkového sněhu.
  6. Do formy vlijte polovinu těsta, posypte ho ořechy a nugátem.
  7. Do zbývajícího těsta vmíchejte kakao a nalijte ho na ořechy s nugátem.
  8. Pečte přibližně 60 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Bábovka s vlašskými ořechy

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat