Prostreno.cz

Fazolové lusky se žampióny

Jemná a zároveň křupavá zelenina. Zelené fazolové lusky s houbami, cibulí a mandlemi.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 303 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g zelených fazolových lusků - nakrájené na 5 cm kousky
  • 1 l vody
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 80 ml vody
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 250 g žampiónů - nakrájených na plátky
  • 350 ml mléka
  • 1 lžíce sójové omáčky - nejlépe Bio
  • 200 g čerstvého smetanového sýra
  • 0.5 hrnku plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Fazolky nasypte do osolené vody a vařte 10 minut, pak fazolky sceďte.
  3. V rendlíku, nebo hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte houby a míchejte 5 minut.
  5. K houbám vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný v 80 ml vody.
  6. Přidejte mléko, sýr a sójovou omáčku; neustále míchejte, až se sýr roztaví a spojí se s mlékem.
  7. Fazolky nasypte do zapékací misky, přelijte je připraveným mlékem a promíchejte.
  8. Posypte mandlemi, přikryjte a pečte v předehřáté troubě 25 minut.
  9. Před dopečením fazolky odkryjte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolové lusky se žampióny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat