Prostreno.cz

Kedlubnové bramboráčky s karotkou

Zeleninové bramboráčky se hodí jako hlavní chod i  jako svačina.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 484 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 ks malé cukety
  • 1 ks jarní cibulky
  • 3 ks menší karotky
  • 2 ks kedlubny
  • 4 snítky petrželky - nakrájené
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce polohrubé mouky - nebo podle potřeby
  • 0.25 lžičky česnekového prášku
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Omytou cuketu, očištěnou karotku a oloupané kedlubny nastrouhejte na hrubém struhadle do větší misky.
  2. Vodu, kterou „pustí“ zelenina slijte.
  3. Přidejte nakrájenou cibulku s natí, petrželku, rozšlehané vejce, mouku, česnekový prášek, sůl, pepř a vše promíchejte.
  4. V pánvi rozehřejte část oleje a postupně pečte bramboráčky. Olej přidávejte postupně podle potřeby.
  5. Bramboráčky pokládejte na papírovou utěrku, aby nebyly příliš nasáklé olejem.
  6. Podávejte je s oblíbeným dipem, nebo se zakysanou smetanou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubnové bramboráčky s karotkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat