Prostreno.cz

Rybí filé se šalotkovou omáčkou

Jednoduchý, rychlý recept na přípravu rybího filé se smetanovou omáčkou a estragonem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 514 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K podávání
  • 750 g rybího filé - makrela,treska,candát apod.
  • 2 snítky čerstvého estragonu
  • 3 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 300 ml 33% smetany
  • 2 špetky soli
  • 2 ks středně velké šalotky
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Rybí filé nakrájejte na větší kostky.
  2. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  3. Přilijte smetanu a vařte za občasného promíchání 10 minut. Omáčku přeceďte a dochuťte solí.
  4. Mezitím v jiné pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a 3 lžíce oleje, přidejte estragon a minutku míchejte, až se estragon rozvoní.
  5. Přidejte rybí filé, podle potřeby osolte a filé zvolna opečte z obou stran.
  6. Ryby podávejte přelité připravenou omáčkou. Vhodná příloha jsou brambory.
  7. Ryby můžete ozdobit proužky limetkové a pomerančové kůry.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé se šalotkovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat