Prostreno.cz

Ryba na špenátu

Ryba dušená na špenátu s pikantní smetanou, připravená v troubě.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 344 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 400 g chlazené filé z tresky - nebo jiná ryba
  • 150 g listového špenátu
  • 250 ml smetany na vaření
  • 0.5 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 lžičky francouzské hořčice
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Rybu rozdělte na 2 porce.
  3. Do zapékací misky nasypte opraný špenát.
  4. Ve smetaně rozmíchejte instantní jíšku, sypký kuřecí vývar, citronovou kůru a hořčici.
  5. Smetanou přelijte špenát a zapékací misku dejte na 10 minut do rozehřáté trouby.
  6. Misku vyndejte z trouby, smetanu promíchejte a do smetany vložte osolené a opepřené porce ryby.
  7. Misku s rybou dejte zpět do trouby a duste přibližně 25-30 minut, podle druhu použité ryby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba na špenátu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat