Prostreno.cz

Skořicový chlebíček

Voňavým moučníkem uděláte radost celé rodinně.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 1245 kJ / 297 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy40g
tuky12g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 80 g hnědého cukru
  • 3 lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • Na posypání
  • 2 lžíce hrubé mouky - na formu
  • Na těsto
  • 350 g hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • 180 g moučkového cukru
  • 250 ml mléka
  • 100 g změklého másla
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • Na vymazání
  • 2 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Formu na chlebíček vymažte tukem a vysypte moukou.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C.
  3. Máslo a cukr vyšlehejte do hustého krému.
  4. Pak přidejte jedno vejce a prošlehejte, přidejte druhé vejce a opět prošlehejte.
  5. Přisypte polovinu proseté mouky a znovu promíchejte.
  6. Za stálého míchání přilijte mléko a zbytek proseté mouky s kypřícím práškem.
  7. Skořici, mouku a cukr smíchejte v misce, přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Pokud je směs velmi suchá, přidejte máslo. Směs by měla mít strukturu mokrého písku.
  8. Do vymazané, vysypané formy rozprostřete na dno část těsta, aby bylo pokryté dno.
  9. Těsto posypte skořicovou směsí a tak pokračujte do spotřebování těsta a skořicové směsi. Nahoře bude těsto.
  10. Pečte 45-50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

TIP:

Upečený, vychladlý chlebíček můžete ozdobit čokoládovou a citronovou polevou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Skořicový chlebíček

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat