Prostreno.cz

Okurková polévka

Řecká, osvěžující, studená okurková polévka.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 255 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks větší salátové okurky
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 6 lžic olivového oleje
  • Na ozdobu
  • 6 ks velmi tenkých plátků okurky
  • 6 snítek kopru

Postup přípravy

  1. Salátovou okurku podélně rozřízněte, pomocí lžíce vydlabejte semínka a okurku nakrájejte na kostky.
  2. Nakrájenou okurku zalijte vývarem a rozmixujte ji ponorným mixérem, pak ji propasírujte přes sítko.
  3. Do polévky vmíchejte smetanu, polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Okurková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat