Prostreno.cz

Třešňová bublanina

Naprostá klasika, kterou mandlové lupínky dotáhnou k dokonalosti.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1237 kJ / 295 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy32g
tuky14g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 350 g vypeckovaných třešní
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku mandlových lupínků
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na těsto
  • 150 g změklého másla
  • 150 g pískového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 ks vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Formu na pečení (30 × 20 cm) vymažte tukem a vysypte moukou.
  3. Máslo, krupicový a vanilkový cukr vyšlehejte do světlého krému.
  4. Postupně zašlehejte žloutky a citronovou kůru.
  5. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a s prosetou moukou a kypřícím práškem ho přimíchejte k máslu se žloutky.
  6. Nakonec vmíchejte třešně.
  7. Těsto nalijte do vysypané formy a pečte v předehřáté troubě 35-45 minut.
  8. Upečenou, ještě teplou bublaninu posypte mandlemi. Vychladlou bublaninu posypte cukrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Třešňová bublanina

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat