Prostreno.cz

Hovězí plátky s bavorskou omáčkou

Hrubě mletá hořčice a křen dodá masu velmi pikantní chuť. Můžete použít i jiné hořčice, například Dijonskou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 564 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 750 g hovězího zadního masa
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 1.5 lžíce kremžské hořčice
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 2.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 300 ml světlého piva
  • 250 ml vlažného masového vývaru
  • 0.5 svazku pažitky - nasekané

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opečte ho ze všech stran v pekáčku na oleji.
  2. Vývar smíchejte s hořčicí a spolu s pivem ho přilijte k masu.
  3. Maso přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  4. Měkké maso vyndejte, omáčku zahustěte instantní jíškou, přidejte křen a duste ještě 10 minut.
  5. Nakonec do omáčky vmíchejte nasekanou pažitku.
  6. Maso podávejte nakrájené na plátky, přelité omáčkou.

TIP:

Pokud nechcete mít pokrm hodně pikantní, použijte klasickou hořčici.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky s bavorskou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat