Prostreno.cz

Treska s dýňovým pyré

Pyré z pečené dýně je jednoduše skvělá. Určitě neopomeňte přidat lístky šalvěje, dodají pyré úžasnou chuť. V kombinací s rybou je to skvělý oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 453 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g chlazené tresky
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • Na posypání
  • 4 snítky petrželky - nakrájené
  • Na přílohu
  • 1 kg očištěné, nakrájené dýně
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 6 lístků šalvěje
  • 4 lžíce olivového oleje - na pokapání dýně
  • 2 ks oloupané brambory - středně velké
  • 150 ml smetany na vaření
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Na pyré je ideální dýně hokaido, nebo muškátová dýně. Hokaido stačí nakrájet a zbavit semínek, muškátovou je před pečením potřeba oloupat.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Nakrájenou dýni rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pokapejte ji olivovým olejem, posypte cukrem, špetkou soli a lístky šalvěje. Zakryjte alobalem a pečte v troubě 20 minut.
  5. Pak sejměte alobal, dýni vraťte do trouby a pečte dalších asi 15 minut (záleží na velikosti nakrájených kousků a druhu dýně). Dýně by měla být měkká. Dýně hokaido se nemusí péct dlouho.
  6. Mezitím dejte do osolené vody vařit brambory a uvařte je do měkka. Uvařené brambory sceďte.
  7. Z pečené dýně odstraňte listy šalvěje a dýni rozmixujte s bramborami a smetanou na hladké pyré (můžete přidat kousek másla).
  8. Porce ryby osolte, opepřete a opečte je na oleji s máslem.
  9. Ryby podávejte s dyňovým pyré, posypané nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s dýňovým pyré

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat