Salát tortellini
Tento rychlý těstovinový salát bez problému nahradí oběd, nebo večeři. Ančovičky mu dodají lehce netradiční chuť.
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
474 kJ / 113 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky5g
Ingredience na
- K přípravě
- 500 g
suchých těstovin tortellini
- plněných ricottou a špenátem
- 20 ks
červených a žlutých cherry rajčat
- překrojených
- 200 g
kuliček sýra mozzarella
- 6 ks
ančoviček
- překrojených
- 0.5 ks
hlávkového salátu
- 4 lžíce
olivového oleje
- 3 lžíce
jemně nasekaných bylinek
- oregano, bazalka, nebo petrželka
- 1 lžíce
octa balsamico
Postup přípravy
- Tortellini uvařte podle návodu na obalu, uvařené sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Salátovou mísu vyložte listy hlávkového salátu.
- Na listy salátu nasypte tortellini, rajčata a přidejte ostatní suroviny.
- Salát lehce promíchejte a hned podávejte.