Prostreno.cz

Treska v plátcích cukety

Zdravé ryby, které by jste rozhodně měli jednou za čas zařadit do svého jídelníčku. Jedná se totiž o porci zdravých tuků a bílkovin.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 865 kJ / 206 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky18g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 hrst směsi oblíbených bylinek
  • K přípravě
  • 400 g chlazené tresky - nebo jakákoli jiná ryba
  • 1 ks menší cukety
  • 1 ks česneku
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 1 ks malé červené chilli papričky bez semínek
  • 2 plátky másla
  • Na smažení
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte, opepřete a opečte je z obou stran na 2 lžících oleje, 2 lžících másla a s česnekem nakrájeným na plátky.
  2. Omytou cuketu nakrájejte podélně na velmi tenké plátky, namočte je na půl minuty do osolené vody, pak je propláchněte čistou vodou a nechte je okapat.
  3. Každou porci ryby posypte citronovou kůrou a opatrně ji zabalte do plátků cukety.
  4. Ryby položte do malé zapékací misky,na každou porci položte plátek másla, posypte je drobně nakrájenou chilli papričkou a takto připravené ryby dejte na 10-15 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  5. Podávejte posypané směsí oblíbených bylinek.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska v plátcích cukety

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat