Prostreno.cz

Špenátová polévka s orzem

Rychlá polévka z kuřecího vývaru, čerstvého špenátu a orza. Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 306 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 l kuřecího vývaru
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 0.5 hrnku petrželky - nakrájené
  • 200 g baby špenátu
  • 4 lžíce suchého orza
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 4 lžíce parmezánu - nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Přiveďte 1,2 l kuřecího vývaru k varu.
  2. Do 300 ml vývaru přidejte rozšlehaná vejce a petrželku.
  3. Dobře promíchejte a nalijte za stálého míchání do vařícího vývaru, přisypte orzo a vařte 10 minut, občas promíchejte.
  4. Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut, nebo až je orzo uvařené na „skus“.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte pepřem a podávejte posypanou parmazánem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s orzem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat