Prostreno.cz

Špenátová polévka s orzem

Rychlá polévka z kuřecího vývaru, čerstvého špenátu a orza. Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 295 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Přiveďte 1,2 l kuřecího vývaru k varu.
  2. Do 300 ml vývaru přidejte rozšlehaná vejce a petrželku.
  3. Dobře promíchejte a nalijte za stálého míchání do vařícího vývaru, přisypte orzo a vařte 10 minut, občas promíchejte.
  4. Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut, nebo až je orzo uvařené na „skus“.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte pepřem a podávejte posypanou parmazánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,71g
  • Sacharidy:

    162,20g
    • Cukry:

      7,04g
  • Tuky:

    43,10g
  • Vláknina:

    29,59g

Aktivita pro spálení: 70 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s orzem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat