Špenátová polévka s orzem
Rychlá polévka z kuřecího vývaru, čerstvého špenátu a orza. Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.
-
30min
15min příprava
15min vaření
-
306 kJ / 73 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 1.5 l
kuřecího vývaru
- 2 ks
rozšlehaných vajec
- 0.5 hrnku
petrželky
- nakrájené
- 200 g
baby špenátu
- 4 lžíce
suchého orza
- 2 špetky
mletého pepře
- Na posypání
- 4 lžíce
parmezánu
- nastrouhaného
Postup přípravy
- Přiveďte 1,2 l kuřecího vývaru k varu.
- Do 300 ml vývaru přidejte rozšlehaná vejce a petrželku.
- Dobře promíchejte a nalijte za stálého míchání do vařícího vývaru, přisypte orzo a vařte 10 minut, občas promíchejte.
- Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut, nebo až je orzo uvařené na „skus“.
- Polévku podle potřeby dochuťte pepřem a podávejte posypanou parmazánem.