Prostreno.cz

Pošírovaná vejce se špenátem a pórkem

Pošírovaná (nebo také ztracená ) vejce se hodí do salátu, na steak, na žemli s holandskou omáčkou jako vejce Benedikt, nebo jen tak posolené a opepřené s toustem k snídani. V tomto receptu se podává s dušenou zeleninou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 294 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 3 ks vajec
  • 1 l vody
  • 50 ml octa
  • 0.5 lžičky soli
  • K přípravě
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks pórku
  • 250 g baby špenátu
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky, můžete nakrájet i kousek zelené části.
  2. V rendlíku, nebo větší pánvi rozehřejte máslo a olej.
  3. Přisypte nakrájený pórek a duste 5 minut.
  4. Přidejte špenát, osolte, opepřete a míchejte 1-2 minuty.
  5. Do hrnce nalijte vodu, přidejte ocet a sůl. Vodu přiveďte těsně pod bod varu a pomalu do ní vyklepněte vajíčka, která pomocí lžíce „zabalte„ – bílek obalte kolem žloutku. Vařte 2−3 minuty, poté opatrně vyjměte z vody a podle chuti opepřete.
  6. Pórek se špenátem podávejte s připraveným vejcem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pošírovaná vejce se špenátem a pórkem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat