Cizrnová polévka s bylinkami
Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina. Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.
-
45min
15min příprava
30min vaření
-
411 kJ / 98 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky2g
Ingredience na
Postup přípravy
- Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji.
- Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
- Zalijte vývarem, přidejte scezenou, propláchnutou cizrnu, bobkový list, bazalku a vařte 15 minut.
- Do polévky nasypte špenát, přidejte bylinky a vařte 5 minut.
- Polévku podle chuti osolte a opepřete.
TIP:
Pokud nechcete použít konzervovanou cizrnu, připravte si sušenou cizrnu podle návodu na obalu. Cizrnu před vařením namočte přes noc do vody.