Prostreno.cz

Cizrnová polévka s bylinkami

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina. Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 411 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem, přidejte scezenou, propláchnutou cizrnu, bobkový list, bazalku a vařte 15 minut.
  4. Do polévky nasypte špenát, přidejte bylinky a vařte 5 minut.
  5. Polévku podle chuti osolte a opepřete.

TIP:

Pokud nechcete použít konzervovanou cizrnu, připravte si sušenou cizrnu podle návodu na obalu. Cizrnu před vařením namočte přes noc do vody.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka s bylinkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat