Prostreno.cz

Cizrnová polévka s bylinkami

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina. Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

06.08.2020 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

240 kJ / 57 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem, přidejte scezenou, propláchnutou cizrnu, bobkový list, bazalku a vařte 15 minut.
  4. Do polévky nasypte špenát, přidejte bylinky a vařte 5 minut.
  5. Polévku podle chuti osolte a opepřete.

TIP:

Pokud nechcete použít konzervovanou cizrnu, připravte si sušenou cizrnu podle návodu na obalu. Cizrnu před vařením namočte přes noc do vody.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,42 g
  • Sacharidy:

    412,62 g
    • Cukry:

      27,28 g
  • Tuky:

    81,97 g
  • Vláknina:

    84,14 g

Aktivita pro spálení:

355 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar Souhlasím s vámi.
22.09.2020
Avatar Souhlasím s vámi.
22.09.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka s bylinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba