Prostreno.cz

Cizrnová polévka s bylinkami

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina. Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 411 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem, přidejte scezenou, propláchnutou cizrnu, bobkový list, bazalku a vařte 15 minut.
  4. Do polévky nasypte špenát, přidejte bylinky a vařte 5 minut.
  5. Polévku podle chuti osolte a opepřete.

TIP:

Pokud nechcete použít konzervovanou cizrnu, připravte si sušenou cizrnu podle návodu na obalu. Cizrnu před vařením namočte přes noc do vody.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(37 hlasů)

Ovesná kaše

(16 hlasů)

Pečená pohanka

(13 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka s bylinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat