Prostreno.cz

Cizrnová polévka s bylinkami

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina. Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 413 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem, přidejte scezenou, propláchnutou cizrnu, bobkový list, bazalku a vařte 15 minut.
  4. Do polévky nasypte špenát, přidejte bylinky a vařte 5 minut.
  5. Polévku podle chuti osolte a opepřete.

TIP:

Pokud nechcete použít konzervovanou cizrnu, připravte si sušenou cizrnu podle návodu na obalu. Cizrnu před vařením namočte přes noc do vody.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,35g
  • Sacharidy:

    327,44g
    • Cukry:

      30,24g
  • Tuky:

    124,78g
  • Vláknina:

    132,69g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 2 komentářů

Souhlasím s vámi.
22.09.2020
Souhlasím s vámi.
22.09.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka s bylinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat