Prostreno.cz

Telecí ragú

Jemné kousky telecího masa, doplněné zeleninou a houbami.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 376 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g telecího masa - plec, nebo kýta
  • 200 ml vody, nebo zeleninového vývaru
  • 4 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 1 ks velké cibule - nakrájená na plátky
  • 1 ks žluté papriky - nakrájené na kousky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks rajčata - nakrájená
  • 1 ks malého lilku - nakrájený na kousky
  • 1 ks cukety - nakrájená na kousky
  • 250 g čerstvých hub - nebo žampiónů
  • 2 snítky čerstvého oregana
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžíce bio zeleninového ochucovadla

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Ve velké pánvi, nebo rendlíku rozehřejte olej a máslo.
  3. Přidejte maso, cibuli a za stálého míchání restujte 2 minuty.
  4. Maso podlijte vodou (nebo vývarem), přidejte oregano a duste 30 minut.
  5. Omytou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky a přidejte ji k masu.
  6. Přisypte nakrájené houby, nakrájený česnek, vše posypte ochucovadlem a duste, až je maso měkké.
  7. Hotové ragú dochuťte solí a pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,63g
  • Sacharidy:

    225,41g
    • Cukry:

      26,00g
  • Tuky:

    195,46g
  • Vláknina:

    78,10g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Telecí ragú

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat