Prostreno.cz

Chlebová polévka s houbami

Dobrý tip na zpracování tvrdšího chleba.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 332 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g tvrdého chleba
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 300 g očištěných, čerstvých hub - nejlépe směs
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • Na posypání
  • 4 snítky petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli velmi jemně nakrájejte a nechte ji zesklovatět v hrnci na másle.
  2. Cibuli zalijte vývarem, do vývaru přidejte nalámaný tvrdý chléb a nechte stát, až se chléb rozmočí.
  3. Pak zahřejte vývar s chlebem k varu, chléb ve vývaru rozmixujte ponorným mixérem.
  4. Do vývaru přidejte očištěné, nakrájené houby, kmín a vařte podle druhu hub 15-25 minut.
  5. Polévku zjemněte smetanou a podle chuti osolte.
  6. Polévku před podáváním posypte nakrájenou petrželkou a ozdobte snítkou tymiánu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chlebová polévka s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat