Chlebová polévka s houbami
Dobrý tip na zpracování tvrdšího chleba.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
332 kJ / 79 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 200 g
tvrdého chleba
- 2 l
zeleninového vývaru
- 1 ks
cibule
- 300 g
očištěných, čerstvých hub
- nejlépe směs
- 0.5 lžičky
drceného kmínu
- 2 lžíce
másla
- 200 ml
smetany na vaření
- 2 špetky
soli
- Na ozdobu
- 6 snítek
čerstvého tymiánu
- Na posypání
- 4 snítky
petrželky
- nakrájené
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli velmi jemně nakrájejte a nechte ji zesklovatět v hrnci na másle.
- Cibuli zalijte vývarem, do vývaru přidejte nalámaný tvrdý chléb a nechte stát, až se chléb rozmočí.
- Pak zahřejte vývar s chlebem k varu, chléb ve vývaru rozmixujte ponorným mixérem.
- Do vývaru přidejte očištěné, nakrájené houby, kmín a vařte podle druhu hub 15-25 minut.
- Polévku zjemněte smetanou a podle chuti osolte.
- Polévku před podáváním posypte nakrájenou petrželkou a ozdobte snítkou tymiánu.