Hovězí kostky s balsamicem
Balsamico a rozmarýn báječně pozdvihnout chuť jídla.
-
2h a 20min
20min příprava
2h a 0min vaření
-
844 kJ / 201 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky18g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 lžíce
rostlinného oleje
- 800 g
hovězího masa
- zadní, plec, nebo kližka
- 1 lžička
soli
- 1 ks
velké cibule
- oloupaná,nakrájená
- 100 ml
octa balsamico
- 2 stroužky
česneku
- 4 lžíce
rajčatového protlaku
- 2 špetky
chilli vloček
- 2 snítky
čerstvého rozmarýnu
- 350 ml
hovězího vývaru
- 2 lžíce
instantní jíšky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na větší kostky.
- Maso opečte v hrnci na oleji spolu s nakrájenou cibulí.
- Ocet balsamico, prolisovaný česnek a rajčatový protlak důkladně promíchejte s vývarem. Vývar přilijte k masu.
- Maso posypte chilli vločkami, rozmarýnem, osolte a přikryté duste doměkka.
- Masovou šťávu zahustěte instantní jíškou.