Prostreno.cz

Špízy z vepřové panenky

Špízy jsou vděčné jídlo: skvěle vypadají, s jejich přípravou vám rády pomohou i děti a všichni si pochutnají.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 997 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g vepřové panenky
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks šalotky
  • 2 ks zelené papriky
  • 1 ks velké mrkve
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce hořčice - plnotučná,nebo pikantní
  • 1 lžíce bílého, vinného octa
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou papriku a oloupanou cibuli nakrájejte na stejně velké kousky.
  2. Maso nakrájejte na kostky, maso osolte, opepřete a koření lehce vetřete do masa.
  3. Na kovové, nebo bambusové špízy střídavě navlečte maso, cibuli a papriku.
  4. Do misky nastrouhejte nahrubo oloupanou mrkev, přidejte velmi jemně nakrájenou šalotku, olej, hořčici a ocet.
  5. Vše dobře promíchejte a směsí potřete masové špízy.
  6. Zbytek takto připravené mrkve odložte stranou a před podáváním směs jemně osolte.
  7. Maso nechte hodinu v chladu.
  8. Zapékací misku vymažte olejem a do misky uložte špízy.
  9. K masu přidejte malinko vody a dejte je na přibližně 30-35 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Během pečení maso otočte.
  10. K masu podávejte zbývající mrkvovou směs.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špízy z vepřové panenky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat