Štika na houbách
Chodíte na houby, máte rádi ryby? Připravte si ryby a houby podle jednoduchého receptu.
-
1h a 15min
30min příprava
45min vaření
-
479 kJ / 114 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
filé štiky
- 0.5 lžičky
soli
- 0.5 lžíce
koření na ryby
- 5 lžic
oleje
- 2 lžíce
másla
- 1 ks
cibule
- 300 g
čerstvých hub
- 1 lžíce
instantní jíšky
- 200 ml
zeleninového vývaru
- 0.5 svazku
pažitky
- nakrájené
Postup přípravy
- Porce ryby opláchněte a osušte.
- Ryby jemně osolte a z obou stran je hustě posypte směsí koření na ryby. Nechte v chladu 15 minut odležet.
- V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Přidejte očištěné, nakrájené houby, podle chuti osolte, přidejte vývar a duste podle druhu hub 15-20 minut.
- K houbám vmíchejte instantní jíšku. Vařte 10 minut.
- Nakonec vmíchejte k houbám pažitku.
- Ryby zvolna opečte z obou stran v pánvi s rozehřátým olejem a podávejte je s dušenými houbami.