Ryba se zeleninou
Lehký oběd, nebo večeře. V této podobě vám bude ryba určitě chutnat.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
380 kJ / 90 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky4g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
ryby
- treska, štika, candát
- 4 lžíce
oleje
- 2 lžíce
másla
- 4 ks
rajčat
- 0.5 ks
lilku
- 1 ks
malé cukety
- 2 ks
mrkve
- 1 ks
pastináku
- 1 ks
velké cibule
- 200 ml
vody
- 1 ks
bobkového listu
- 2 snítky
čerstvého tymiánu
- 0.5 lžíce
směsy koření gurmánská zelenina
- 0.5 lžičky
soli
Postup přípravy
- Očištěnou a omytou zeleninu nakrájejte na kostičky.
- V rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte zeleninu a 2 minuty míchejte.
- Zeleninu podlijte vodou, přisypte koření na zeleninu, přidejte bobkový list, podle chuti osolte a duste 15-20 minut.
- V pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce oleje, přidejte snítky tymiánu, osolené porce ryby a opečte je z obou stran.
- Ryby podávejte se zeleninou.