Prostreno.cz

Tuňák s cibulí

Tuňák, stejně jako ostatní makrelovité ryby, je na grilování asi nejvhodnější alternativou. Tuňáka si navíc vychutnají i ti, kteří tvrdí, že ryby nejedí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 810 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy14g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g filetu tuňáka
  • 4 ks velké cibule
  • 1 ks rajčete - oloupané
  • 1 lžíce sherry octa
  • 2 snítky zelené petrželky - nakrájené
  • 15 kuliček pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. Oloupané rajče nadrobno nakrájejte.
  3. V rendlíku zahřejte 3 lžíce oleje, přisypte nakrájenou cibuli, kuličky pepře, bobkový list a na mírném ohni cibuli duste 10 minut, často míchejte.
  4. K cibuli přidejte nakrájené rajče, dochuťte sherry octem, solí a duste 5 minut. Nakonec vmíchejte nakrájenou petrželku.
  5. Tuňáka nakrájejte na porce a osolte ho z obou stran.
  6. Grilovací pánev potřete olejem a tuňáka grilujte z každé strany 3-5 minut. Doba grilování závisí na tom, jak velké porce tuňáka grilujete. Pokud nemáte grilovací pánev, můžete tuňáka připravit v troubě pod grilem, nebo na venkovním grilu.
  7. Ryby podávejte s připravenou cibulí.

TIP:

Kromě tuňáka lze použít i jiné, lépe dostupné ryby.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňák s cibulí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat