Kuřecí kuličky v kari omáčce
Kuřecí masové kuličky podávané s hustou, pikantní kari omáčkou a rýží.
-
1h a 15min
30min příprava
45min vaření
-
753 kJ / 180 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky12g
Ingredience na
- K přípravě
- 700 g
mletého kuřecího masa
- 2 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 0.5 lžíce
citronové kůry
- nastrouhané
- 1 lžíce
čerstvého zázvoru
- nastrouhaného
- 2 lžíce
bio sojové omáčky
- 0.5 lžičky
chilli vloček
- volitelné
- 1 lžíce
rostlinného oleje
- 4 lžíce
strouhanky
- 3 špetky
soli
- 120 ml
vody
- Na omáčku
- 2 lžíce
rostlinného oleje
- 0.5 lžíce
červené kari pasty
- 400 ml
kokosového mléka
- 200 ml
smetany na vaření
- 3 špetky
soli
- 1.5 lžíce
kukuřičného škrobu
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Malý pekáček vymažte olejem.
- Ve velké míse smíchejte mleté maso, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek citronovou kůru, sojovou omáčku, chilli vločky, lžíci oleje, strouhanku a sůl.
- Ze směsi tvarujte malé kuličky a uložte je do pekáčku.
- Kuličky podlijte 120 ml vody a přikryté pečte v troubě 30-35m minut (podle velikosti kuliček i déle).
- V rendlíku rozehřejte olej, přidejte kari pastu a dobře promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko, smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob a vše dobře promíchejte. Podle chuti osolte a vařte za občasného míchání 10 minut.
- Hotové kuličky přelijte omáčkou a podávejte je s rýží.