Prostreno.cz

Focaccia s olivami

Tradiční‚ chléb chudých je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích. Itálii ale můžete zažít i doma – a náležitě si ji vychutnat.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    60min příprava

    15min vaření

  • 936 kJ / 223 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy33g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 50 g černých oliv bez pecek - nakrájené na plátky
  • 1 lžíce mořské soli
  • 80 ml panenského olivového oleje
  • Na těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 400 ml vlažné vody
  • 0.5 kostky droždí

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí.
  2. Postupně přisypávejte mouku, a propracujte, až vznikne hladké těsto.
  3. Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.
  4. Až bude těsto nakynuté, vypracujte z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvořte dvě vyšší placky.
  5. Vzniklé placky pokapejte olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřete a lehce promačkejte, aby se těsto spojilo s olejem a solí.
  6. Do těsta vtlačte olivy nakrájené na plátky.
  7. Placky položte na plech vyložený pečícím papírem a nechte 10 minut odpočinout.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 10-15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Focaccia s olivami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat