Prostreno.cz

Mořská štika v mandlové omáčce

Jednoduchá chuť omáčky a jemné rybí maso, ale chutná to skvěle.

31.08.2020 sun
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

561 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Brambory umyjte a neoloupané nakrájejte na klínky.
  3. Vložte je do ohnivzdorné misky, osolte, opepřete, pokapejte je olejem a pečte v předehřáté troubě 35 minut, občas promíchejte.
  4. Oloupanou šalotku nakrájejte na tenké plátky.
  5. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přisypte šalotku a nechte ji zesklovatět.
  6. Přisypte mandle, přidejte víno, smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob a vařte na mírném ohni 5 minut, nebo až omáčka zhoustne.
  7. Rybu nakrájejte na kousky a orestujte ji z obou stran na 2 lžících oleje se 3 lžícemi másla. Hotovou rybu podle chuti osolte a opepřete.
  8. Rybu podávejte s mandlovou omáčkou a pečenými bramborami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    174,80 g
  • Sacharidy:

    169,31 g
    • Cukry:

      24,82 g
  • Tuky:

    132,34 g
  • Vláknina:

    25,70 g

Aktivita pro spálení:

656 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

195

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mořská štika v mandlové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba