Prostreno.cz

Mořská štika v mandlové omáčce

Jednoduchá chuť omáčky a jemné rybí maso, ale chutná to skvěle.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 505 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mořské štiky - nejlépe chlazená
  • 4 ks větších brambor
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 lžíce oleje - + 2 lžíce na rybu
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • Na omáčku
  • 1 ks šalotky
  • 4 lžíce mletých mandlí
  • 150 ml bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce másla - + 3 lžíce na rybu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Brambory umyjte a neoloupané nakrájejte na klínky.
  3. Vložte je do ohnivzdorné misky, osolte, opepřete, pokapejte je olejem a pečte v předehřáté troubě 35 minut, občas promíchejte.
  4. Oloupanou šalotku nakrájejte na tenké plátky.
  5. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přisypte šalotku a nechte ji zesklovatět.
  6. Přisypte mandle, přidejte víno, smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob a vařte na mírném ohni 5 minut, nebo až omáčka zhoustne.
  7. Rybu nakrájejte na kousky a orestujte ji z obou stran na 2 lžících oleje se 3 lžícemi másla. Hotovou rybu podle chuti osolte a opepřete.
  8. Rybu podávejte s mandlovou omáčkou a pečenými bramborami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořská štika v mandlové omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat