Polévka z cukrové kukuřice
Kukuřičná polévka vás překvapí velmi příjemnou nasládlou chutí. Je jemná a nijak náročná na přípravu.
-
60min
15min příprava
45min vaření
-
258 kJ / 61 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 400 g
cukrové kukuřice
- čerstvé, nebo mražené
- 1 ks
cibule
- 1 lžíce
zázvoru
- čerstvě nastrouhaného
- 2 lžíce
oleje
- 1.7 l
zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 200 ml
bílého suchého vína
- 2 špetky
soli
- Na posypání
- 2 lžičky
hrubě mletého pepře
Postup přípravy
- V hrnci na oleji krátce orestuje oloupanou, nakrájenou cibuli a zázvor.
- K cibuli pomalu přilijte víno, vývar a přisypte kukuřici. Vařte 30 minut, nebo až kukuřice změkne.
- Část kukuřice vyndejte děrovanou lžící na talíř a zbytek polévky rozmixujte ponorným mixérem.
- Nerozmixovanou kukuřici vraťte zpět do polévky. Polévku podle chuti osolte a posypte pepřem.