Cizrnové kuličky s rajčaty a těstovinami
Cizrnové kuličky jsou skvělou alternativou klasických masových kuliček.
-
60min
30min příprava
30min vaření
-
981 kJ / 234 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy31g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 160 g
cizrny
- 2 ks
vajec
- 70 ml
olivového oleje
- 40 g
strouhanky
- 40 g
sýru
- eidam
- 400 g
drcených rajčat
- 40 ml
rajského protlaku
- 2 stroužky
česneku
- 3 špetky
soli
- podle chuti
- 3 špetky
pepře
- podle chuti
- 1 lžíce
cukru
- podle chuti
- 3 špetky
provensálského koření
- 4 porce
těstovin
Postup přípravy
- Cizrnu večer zalijte vodou a přes noc nechte nasáknout. Druhý den ji propláchněte, uvařte do měkka, slijte a nechte vychladnout.
- Rozmixujte ji do hladka a přidejte vejce, strouhanku, sýr, lisovaný česnek, olej, sůl a koření. Vše dobře promíchejte a tvořte menší kuličky, které dejte na pár minut zapéct do trouby.
- Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu a připravte si omáčku.
- Na olivovém oleji si orestujte protlak, přidejte drcená rajčata, provensálské koření, sůl, cukr, zeleninový vývar, povařte a dochuťte.
- Těstoviny podávejte přelité omáčkou a cizrnovými kuličkami.