Květák se šunkovou omáčkou
Rychlá a velmi jednoduchá příprava, za půl hodiny můžete podávat.
-
30min
10min příprava
20min vaření
-
425 kJ / 101 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky6g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
květáku
- 1 lžička
soli
- Na omáčku
- 150 g
šunky vcelku
- nebo anglické slaniny
- 300 ml
smetany na vaření
- 50 g
strouhaného tvrdého sýra
- dle vlastního výběru
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- Na posypání
- 2 snítky
zelené petrželky
Postup přípravy
- Omytý květák rozdělte na růžičky a nasypte ho do vařící osolené vody. Květák uvařte doměkka, ale nerozvařte ho. Uvařený květák sceďte.
- Šunku nakrájejte na malé kostičky.
- V rendlíku přiveďte k varu smetanu, přidejte nakrájenou šunku a vařte 5 minut.
- Do smetany nasypte sýr a míchejte, až se sýr rozpustí, dále nevařte. Podle potřeby dochuťte pepřem.
- Květák podávejte přelitý omáčkou a posypaný jemně nakrájenou petrželkou.