Prostreno.cz

Mořský vlk na calvadosu

Filety z mořského vlka s omáčkou vonící calvadosem, s cuketou a rajčaty.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 358 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g filé mořského vlka - nebo filé candáta, tresky apod.
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks malé cukety
  • 8 ks cherry rajčat
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • Na omáčku
  • 200 ml calvadosu
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 0.5 ks menšího pórku
  • 1 hrnek pažitky - nakrájené
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte na velmi tenké plátky nakrájený pórek, zalijte calvadosem a duste 5 minut.
  2. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob a smetanu nalijte k pórku. Vařte na mírném ohni 15 minut.
  3. Do hotové omáčky nasypte nakrájenou pažitku a omáčku podle chuti osolte.
  4. Omytou cuketu nakrájejte na plátky.
  5. V pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce oleje.
  6. Do pánve nasypte na plátky nakrájenou cuketu a rajčata. Restujte 5 minut.
  7. Porce ryby osolte, opepřete a vložte je do pánve s rajčaty a cuketou. Duste 15 minut, během dušení jednou ryby otočte.
  8. Ryby podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk na calvadosu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat