Prostreno.cz

Lilek s rajčatovým pyré

Plátky lilku plněné sýrem v rajčatovým pyré je velmi syté jídlo. Můžete ho podávat s těstovinou, nebo rýži.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 519 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší lilky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na náplň
  • 250 g sýra ricotta
  • 50 g tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 1 lžička citronové kůry - nastrouhané
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky sušeného oregana
  • Na omáčku
  • 300 g rajčatového pyré
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 0.5 lžíce hnědého cukru
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce tabasca
  • Na potření
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Omytý lilek nakrájejte podélně na tenké plátky.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C.
  3. Plátky lilku uložte na plech vyložený pečícím papírem, z obou stran je potřete olejem. Plech s lilkem dejte do předehřáté trouby a pečte 10 minut.
  4. Plátky lilku otočte, osolte, opepřete a dejte na 10 minut zpět do trouby. Opečené plátky lilku nechte vychladnout.
  5. Mezitím si připravte náplň. V misce smíchejte sýr ricotta, nastrouhaný sýr, nastrouhanou citronovou kůru a sušené oregano. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. V zapékací misce důkladně smíchejte rajčatové pyré, lžíci oregana, hnědý cukr, prolisovaný česnek, sůl a tabasco.
  7. Na každý plátek lilku položte trochu připravené náplně a plátky srolujte. Ukládejte je do připraveného rajčatového pyré.
  8. Takto připravený lilek dejte do trouby předehřáté na 190 °C a přikryté pečte 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek s rajčatovým pyré

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat