Prostreno.cz

Podzimní rýžový salát

Divoká rýže bývá často součástí směsí s dlouhozrnnou. Tento podzimní salát je zdravý a výživný. Obsahuje zdravou zeleninu, ořechy a brusinky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1103 kJ / 263 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy31g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.25 hrnku divoká a parboiled rýže
  • 0.5 hrnku vlašských ořechů - jemně nasekaných
  • 2 ks mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0.5 hrnku sušených brusinek
  • 1 ks lahůdkové zelené cibulky - nakrájená na tenké plátky
  • Na posypání
  • 4 snítky čerstvé petrželky - nakrájené
  • Na zálivku
  • 5 lžic červeného vinného octa
  • 90 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. Očištěnou mrkev a celer drobně nakrájejte.
  3. V misce prošlehejte ocet, olej, sůl a pepř.
  4. Uvařenou rýži nasypte do velké misky.
  5. Přidejte ořechy, mrkev, celer, brusinky, cibulku a zálivku.
  6. Vše dobře promíchejte a dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky.
  7. Před podáváním posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Podzimní rýžový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat